Att välja färg!

Har precis kommit hem från skolan men har innan jag började skriva här också hunnit ätit potatis och fläskkorv, om det inte var köttkorv, jag kan inte skillanden på det, haha! Men gott var det iaf! :)

Idag då jag kom hem från skolan så väntade tygprover som mamma skickat till mig angående min balklänning! 
Alla var superfina! Och jag har nu problem att välja vilken av dem jag ska ha! Ska tänka på det och kolla på lite fler färger också! Men hjälp vad svårt det är att bestämma sig! Det finns så många alternativ! Hade det inte kunnat finnas en färg? Nej jag skoja bara! Hur vore världen då? Om det bara fanns en färg? Det hade varit RIKTIGT trist!! Tack Gud för färger!
Nu ska jag göra mig i ordning till att cykla ner på stickcafé på kyrkan! Får rådfråga dem som är där lite om vilken färg dem tycker också :)

Hade bäst alla!
KRAMKRAM!
/ E.J

Ett linne, en t-shirt, en tjock kofta, ett par jeans och en filt...

.. är vad jag har på mig, ändå fruser jag som en tok. Sitter just nu och driker en kopp te för att förhopppningsvis kunna bli lite varmare. Jag har tyvärr varit hemma från skolan idag. Jag gillar inte att vara det för det känns som om man missar så mycket då. Men tyvärr så lärade jag, var yr, hade ont i huvudet och kände mig almänt konstig då jag vaknade i morse. Känner mig nogorlunda bättre nu ändå, hoppas bara att jag känner mig riktigt bra i morron! Tack Gud för att jag kan få bli frisk! 
Känner mig väldigt dum som är hemma från skolan pga att jag inte mår bra då det finns barn som skulle göra allt för att få gå i skolan...Men det är väl smart att vara hemma och bli frisk..
Innan resan skulle jag nog inte tänka så men sen den så tänker jag på sådanna saker..

Förlåt för ointressant inlägg!
Hade så bra alla!
Storkram!
/ E.J

Hi almal, ek is weer terug! :) ...

Vilket betyder: Hej alla, jag är tillbaka igen, på afrikaans.
Egentligen har jag varit hemma i mer än en vecka nu och det vet redan de flesta som känner mig. Men jag har bara inte skrivit på bloggen ännu. Förlåt för det!
Det har varit en kanonresa jag/vi har fått varit med om och jag är mer än tacksam till Gud att han lätt mig åka! Har verkligen varit intressant och lärorikt! Det finns så mycket jag vill berätta, men tyvärr måste jag säga att det får vänta. För det är fortfarande så mycket som jag måste bearbeta. Det är massor som snurrar runt i huvudet så jag tror inte att jag skulle kunna skilja sakerna åt så jag skulle låta förståndig nog så att ni skulle förstå. Så tyvärr får allt jag har att berätta vänta. 
Men som jag sa, det har i alla fall varit en fantastiskt resa, har lärt mig massor och det har varit gryumt intressant. Har fått sett massa orättvisor, så jag tror jag blir galen på all orättvisa man fått sett! 

Som jag också sa så är det massor att bearbeta och tänka på nu. Det känns skönt at veta att jag som projektarbete ska skriva en bok om resan, för det ger mig också en chans att få bearbeta bättre än om jag bara skulle ha upplevelserna. 
Ni får gärna läsa den boken sen. För där kommer det stå känslor med mera som jag upplevt, kommer berätta och beskriva mer där en vad jag kanske kommer göra här på bloggen. Så ni får mer än gärna läsa den boken, sen är väl inte jag en världsbra flrfattare men jag hoppas det ska gå och förstå i alla fall. 
Jag vet att jag tidigare sa att jag skulle lägga upp jättemycket och skriva jättemycket här på bloggen om resan och så. Jag viste inte då att jag skulle göra den här boken som projektarbete, FÖRLÅT mig så hemskt mycket! Jag hoppas ni inte blir allt för besviken och ledsen på mig! Jag lovar att skriva om resan här på bloggen, jag vet bara inte hur mycket det blir. Sen som jag sa, ni får mer än gärna läsa boken också! :)

Idag på skolan så hade vi först svB då vi samarbetar med inriktningen, psykosocialt arbete och läser bok och gör loggar/refkektioner till. Efter svB hade vi inriktning, M.I.B.A.S (människor i behov av stöd) då vi fick besök ab SFI (Svenska för invandrare), varje måndag så träffar vi dem för att umgås och ha skoj, så att dem kan få känna att dem tillhör samhället och eftersom att vi jobbar om det i kursen. Det rä riktigt kul. Idag intervjuade vi dem och fikade. Efter M.I.B.A.S så var det lunch. Potatismos och indiskkorvstroganoff, inte min favorit, men jag åt upp allt för jag klarar verkligen inte av att slänga mat längre! Inte sedan resan! Jag klandrar inte andra som slänger maten och jag säger inte att jag är bra för att jag inte slänger maten, men jag klarar bara inte av att slänga den.
Efter lunchen var det projektarbete som gällde. Men jag mådde inge vidare så jag pratade med min handledare och frågade om jag fick åka hem och jobba, det sa hon att det var okej. 
Jag mår fortfarande inte så bra, jag hoppas det blir bra snart! 
Idag har jag också mailat Alterna om att jag vill att dem ska skicka ansökningsblaneket till mig. Åh, det känns så spännade! Jag kan inte riktigt fatta att jag snart tar studenten och ska ut i livet och är ännu närmare min dröm än någonsin!! 

Idag åkte mina kära vänner Sanna och Sarah till NI för att hälsa på min kära vän Sofia. Dem är säkert redan framme nu, jag hoppas allt har gått bra och att dem kommer få en helt underbar vistelse där!! 

So goed was alles wonderlik! (Hade så bra alla underbara!)
KRAM PÅ ER!
/ E.J   

Elisabeth Jonäll

live friendly, laugh often, love daily

RSS 2.0