Gästbloggare: Mamma

Som ni nog förstår är jag inte ungdom till åldern, men till sinnet ibland. Idag var jag det när jag köpte skor svarta pumps med 7cm smal klack snygg var dom,ångrar jag mig så har jag öppet köp på 14 dagar. Vill nog behålla dom ,för tuff vill man ju vara . Tänkte på ett ordspråk idag. Det hjärtat är fullt av talar munnen. Just nu är mitt hjärta fullt av att må bra . Därför börjar jag dagen med kaffe sedan ut och promenera kl 06 på morgon i ca 45min. Ibland småjoggar jag,man möter människor av olika slag med täckbyxor,vintermössa själv är man så svettig så imorgon blir det shorts. Jo tränar på gym det är ett måste alla dagar en vilodag ibland två.  Att vara där är roligt träffar många människor ,roligast är när man har gjort ett bra pass ifrån sig.Vissa undrar jag om dom tänker dö under sitt pass dom har såna vikter ,så  jag sa åt en ,hälsa dom som dog normalt.( Det var en jag kände ) han fatta vad jag menade. ibland märker jag att deras humor är annorlunda än Edsbyhumor. Att bo i en stad är lite annorlunda än i Edsbyn rondeller ,trafikljus, högerregeln,polisbilar överallt, affärer hur många som helst. parkeringavgifter överallt , nu sa jag fel inte på Solbacken ( köpcenter) där parkerar man gratis. Jag tar cykeln för det mesta man kommer fram fortare , i vintras( ni som känner mig vet att jag cyklar fort )så när jag var på väg till stan så kom jag rätt så fort skulle svänga och det var halt så jag hamnade i snödrivan jag bara skrattade och forsatte i samma fart. Jo som ni förstår är även jag kristen , lever ett spännande liv ingen dag är lika har sett hur Gud gör under i vardagen artrossjuk har blivit helad En som har haft diabetes i 30 år fick minska sitt insulin till hälften efter förbön ,axlar nacke människor med sömnproblem har blivit bra, de var bara några stycken , Varje vecka får vi vara med om under. Gud är en stor Gud . Vi får komma till han med allt han är inte döv eller senil brukar jag säga , därför  behöver vi inte tjata på han det räcker att vi säger det en gång sedan tacka för bönesvaret. Och tror på att vi har fått det.Till sist vill jag önska en trevlig Helg ha det så kul och var rädd om er
/ Bettans Mamma

Godnatt!

Nyss hemkommen från ungdomsamling på Salem och sitter nu här och fryser..
Ungdomsamlingen var jättebra och kul! Vi bad, prata och fika. Åh, älskade vänner. Vad vore jag utan er? Tack att ni finns!
Jag menar det! Utan er vore jag ingenting! 
Efter ungsamlingen gick jag först med Emma en bit själv innan Erica dök upp och prata med dem en tag innan jag börja cykla hem. Tack att ni finns och för att jag fick prata med er! 

I morron ska det ju vara en gästbloggare här. Tyvärr så har jag haft så fullt upp att jag totlat har glömmt bort att fråga någon. Men tänkte jag skulle fråga mamma, så vi får hoppas hon ställer upp ;). FÖRLÅT, att jag är så dålig! 

Annars i morron blir det skola, kalas och pannkakakskyrkan! Det låter som en kanon dag tycker jag, haha! ;)
Jag hoppas jag får se vid pingst/tolvan i morron runt 9 :)!

Nu ska jag göra mig ordning för att sova! 
Jag borde nog faktiskt ta tag i mammas förslag och gå till skolsyster och ta blodprov, bara för att se om jag har lågt blodvärde. Eftersom att jag är så trött jämt nu. 

Sovgott och dröm sött! 
STOR KRAM! 
/E.J
  

MITT HÅR ÄR GRÖNT! :O

Jag har ett problem och med det ingår ett dilemma.
Mitt hår är grönt :(
Det är vattnet i duschen som gör det. Tydligen så är det något i vattnet som gör att det losnar koppar från ledningarna.
Det är bara dem som är blond som det är så för. Så alltså blir det lite av ett problem för mig.
Det funkar att tvätta håret i kranen i köket. För Marie så är det okej att tvätta det i kranen. Eftersom hon tvättar det ungefär bara var 3:dje dag. Men för mig som tvättar det i princip varje dag blir det lite jobbigt. För det är inte så kul att behöva varje dag tvätta håret i en kran. Jag vill ha kvar mitt blonda hår! Men jag vill ju inte ha gröna fläckar/slingor i det.
Jag skulle kunna färga håret typ ljusbrunt eller nåt sånt.
Men grejen är den att även om jag varit sugen på att färga mitt hår ljusbrunt/brunt förr så ser jag ändå mig själv som blondin ;).
Så jag står nu i ett dilemma om jag ska ha kvar mitt blonda hår. Men behöva tvätta det varje gång i kranen i köket? Är mitt blonda hår värt det? Eller om jag ska färga det ljusbrunt?
Jag behöver hjälp att bestämma!

Blont eller ljusbrunt?

Hade!
KRAM!
/E.J

Men om det är så jag känner..

Hemkommen från skolan och dagen har varit bra. Hade kommunikation på morron där vi jobba med att skriva ett tal som vi ska redovisa. Jag ska prata om ''min dröm'' vilket handlar om att jag vill ha ett barnhem och göra en skillnad för barn och familjer. Sen så hade vi lunch och efter lunchen var det engelska, Där hade vi grammatik prov/test. Det kändes som det gick bra! Sen hade vi naturkunskap. Där fick vi förbereda oss och öva inför provet vi ska ha sen om astronomi eller vad det nu heter! Sen sluta jag och cykla hem.

Ikväll ska jag på ungdomssamling på Salem. kul kul :)

Föresten idag fick jag veta att tydligen är det jag känner inte rätt!
Det var en som sa till mig (inga namn nämda) att om du känner så så är det fel!

Men om det är så jag känner och det är verklighet för mig är det alltså fel då? :S 

En djup fundering, haha! 

Föresten som ni kanske ser så har jag nu bytt design:). Egetnligen vill jag ah det mer färglatt med mer färger men det fick väl bli såhär nu då. Vad tycker ni?
Jag hitta den på en sida då jag sökte på google. Jag är faktiskt inte så smart att jag kan designa så bra själv ;P

Hade bäst!
KRAM!
/ E.J

Jag är älskad 50 öre

Jupp, det är ju bra att veta att jag är älskad 50 öre. 
Jag fick en hjärt klubba av en kompis som kostar 50 öre. Därför så är jag älskad 50 öre. TACK! ;)
Underbara vänner jag har, haha! :)

Hade bäst!
KRAM!
/E.J 

You are holy - Planetshackers



Here I stand my life Before You
Can't believe the price you paid
Gave it all just for me

I lay my life upon the alter
Take me now
I place my life in your hands

King Of Heaven
You're my saviour
You left Your place of glory
Giving your life just for me

How could i ever repay you
You came into my life lord
You set me free

Everything i am i give to you
You are Holy Holy
Take my life and everything i do
You are Holy Holy

King Of Heaven
You're my saviour
You left Your place of glory
Giving your life just for me

How could i ever repay you
You came into my life lord
You set me free

You are Holy
Give You Glory

Mina vänner är guldvärda!

Rubriken har inte så mycket med det jag skrivit att göra men det är sant och jag ville bara säga det, jag älskar mina vänner! Tack att ni finns <3

Dagen idag har varit bra:) 
Började inte föräns halv 10 och då hade vi naturkunskap. Hade lagt till en extra lektion. Förmodlingen kommer det bli så fler gånger. Jag tycker verkligen inte om naturkunskapen just nu! Vi jobbar om bigbang teorin och allt vad det innebär. Usch! Det är inte så kul att jobba om något man inte tror på. Förövrigt så förstår jag inte heller hur man kan tro att hela universum uppstod av en smäll från ingenting då ingenting fanns från början...
Men men är väl bara att jobba ändå:) Det är ju skolan, jag ska inte klagga! Vissa får ju inte gå i skolan ens, tyvärr ;(. 
Efter naturkunsapen så var det lunch. Under lunchen hanns det även med ett soldariet afrika möte. För dig som inte vet vad det är. Så är det en grupp vi har i skolan som jobbar för att samla in pengar till en man som jobbar med aidsjuka männsikor i Syd Afrika. Efter lunchen var det matte, och åter igen måste jag faktiskt säga att det faktiskt var kul :O. Jag förstår inte vad som hänt! Vi repeterade inför nationella och fick en massa diagnoser att öva på. Efter matten var det inrikting och vi fortsatte på vårat grupp arbete, som jag nu vet vad det heter som vi arbetar om. Vi arbetar om waldorfpedagogiken. Efter det var det egentligen meningen att vi skulle dansa som vanligt. Men tyvärr så blev det inställt för det var så många som inte kunde idag. Mne nästa måndag, då :). I stället så började jag och min syster gå hem men vi blev upphämtade innan vi hann till prantsbacken. I övrigt så var det väldigt varmt att gå! 21 grader var det. 
Då jag kom hem prata jag lite i telefon med Deborah:) Sen åt jag mat och sen blev det till att cykla till norr och spela flaggleken. Riktigt skoj var det! Premiärstart i år. Efter det då jag kom hem kolla jag först lite på danslärarens återkomst sen så orka jag inte det mer så då kolla jag på projekt runway och nu sitter jag här och försöker fördriva tiden. Men jag är så trött så jag tror att jag snart måste dra och sova. Har sovmorron igen i morron till tjugo i 11 eller nåt sånt. 

Hade bäst och sov gott! 
Kram på er!
/ E.J   

Studs, studs

Det blev inge flaggleken. Jag blev i stället tillfågad av pappa och marie att göra en äppelpaj för vi hade så många äpplen hemma. Så jag tog och bakade. Och nu har jag ganska precis kommit in från att ha varit ute med min bror isak och studsat studsmatta. Han är allt bra gullig  :). Han försökte lära mig olika triks. Blandannat att göra en framåtvolt. Med lite mer öving så kan jag nog det snart nu, hehe;)
Men nu ska jag dra och kolla på wipeout sen blir det van vetaren sen sova, haha! 

Hade bäst! 
Kram!
/E.J

(Oj, jag glömmde vist publicera inlägget!)

Uptades : Torsdag - Fredag - Lördag och Söndag

Jo men tjena:) Förlåt att jag inte har upptaderat på någon dag! Grejen är den att jag har haft fullt upp! Men ändå, Förlåt!
Men nu ska ni få lite upptadering vad som hänt de senaste dagarna. (Jag är väldigt trött så förlåt om det blir ett konstigt inlägg)

Torsdag:

Skola på dagen, sen gick jag hem med sofia i det undertbart sköna väderet. Sen skrev jag klart dte sita på undervisingen sen blev det dags att åka till kyrkan och undervisa, ny generations gruppen på kyrkan. Det var riktigt kul. Men nervöst.
Sen då vi var klar så hann jag vara med lite på kidz planeringen. Men det var inte länge. Sen blev jag skjutsad av Sofia på cykeln hem. Då jag kom hem kolla jag lite på tv tror jag;) Kommer inte riktigt ihåg, haha!

Föresten! Tack var ditt gästbloggs inlägg Sofia:) Kult inlägg! :)

Fredag:

Jag var ledig från skolan. Sov lite extra länge innan jag gick upp och kolla lite på tv innan jag satte igång och städa köket, hallen och tvummet. ( Jag har lovat att göra det resten av fredagarna eftersom jag är ledig alla fredagar hädanefter, fram till lovet. Sen får jag 600 kr till Nyhems resan:) ) Jag dammsög, damma, torka golven och skaka mattor. Det var inte så tråkigt som man kanke trodde. Det var faktiskt rätt kul. Förutom att jag mådde lite illa. Det tod ca 2 timmar. Efter att jag städat klart hade jag riktigt ont i huve och i stället för att åka ner till skolan på NG som jag hade tänk göra, dumma huvudvärk:( Så satte jag mig i stället ute i vårvädret och läste i så länge vi båda andas. Sen på kvällen kollade jag på talang och baka en kladdkaka med Johanna. Eftersom att jag hade ont i huve så blev det inte till att gör anågot på kvällen så jag var med Johanna i stället eftersom att alla dem andra stak på annat. Men det var kul det också:)

Lördag:

Blev jag väkt av min syster klockan 11. Då pappa och Marie tyckte att jag sovit klart och skulle komma ut och kratta. Jag hade faktiskt tänkt kliva upp tidigare, Hade ställt klockan på 8, sen tjugo över 8 och sen 9. Men jag var så trött att jag orka inte kliva upp någon an gångerna så klockan 9 tänkte jag äsch nu sover jag tills jag vaknar, haha! JAg vet inte vad det rä med mig men jag har varit heltött flera dagar nu! :/
Hur som helst. Jag blev väkt och gick och åt frukost sen så klädde jag på mig och gick ut och börja kratta, bärra undan björkrid och rensa rabbater. Det var faktiskt riktigt kul att få jobba lite förutom att man blve trött. Men dte kändes i och för sig också lite bra, haha! Efter att jag varit ute en hel dag och krattat med mera så tog jag en dusch och gjorde mig i ordning för konsert. Åkte sen ner på byn och lyssna på indigo:) Dem var grymt bra om du frågar mig! :)
Det blev en bra kväll! Hamna i Indigos husvagn och prata med Josef och Fredrik största delen av kvällen.

Söndag:

Idag har jag varit på möte på pingstkyrkan. Jag och Sanna kände att vi ville göra det:).
Vi hade ju inget eget så då tyckte vi vi kunde göra det.
Det var ungdomarna som ansvarade och Indigo spelade även några låtar idag :)
Kom hem, åt mat och sedan satte jag mig här och svara på några mail och så.
Vi får se om det kanske blir flaggleken senare med ungdomsgänget. Hoppas det. men jag är så trött så jag kanske inte orkar heller.

Men hade så gött, gott folk och ta hand om er!
KRAM
/ E.J

Gästbloggare: Sofia

Jag bloggar ju vanligtvis på min blogg om i stort sett det mesta, men när man bloggar på någon annans då? Ska man ha något speciellt att säga?

Jag lyfter inte ett ögonbryn om jag ser två kvinnor som är ute och går med varandra. Det är ganska vanligt att kvinnor är ute och går med varandra, visst är det? De senaste dagarna har jag sett två MÄN göra detta. Det å andra sidan tycker jag är helskumt. Varför? Det är ju samma sak. Jag stod och tänkte att jag skulle blogga om det där och dra en parallel till att vandra med The Man Above genom att säga "killar/män som vandrar med Honom är attraktivare än de som inte gör det" men det blev lite rörigt i mitt huvud. Vi skulle kunna säga att det ser lite fel ut när två män är ute och går sådär, men tänk då att en kille vandrar med Gud - han är ju ändå i farten med någon, även om den andre inte syns. Poängen är väl inte annat att det är tufft att vandra med Gud. Tufft på flera sätt. Vansinnigt coolt, men också jobbigt ibland. Jag ska försöka att inte skratta när de där två är ute och går bredvid varandra - de har säkert en massa att prata om, killar har väl någon form av pratbehov också. Eller?

Jag är sjukligt luddig och det där var säkert inte logiskt på en fläck, men jag är trött och stressad för jag måste cykla ner på byn nu. KIDZ-planering.

Lycka till ikväll Elisabeth!

/Sofia

They say time heals the pain, but I know now that I will only learn to live with it!

Teatern idag var skitans bra! Cabaret hette den :) den handlade om andra världkriget. Var lite svårt att förstå ibland. Men så kan det vara!

Nu ska jag snart gå och lägga mig, jag är jätte trött!
Har suttit och skrivit på undervisningen ikväll, jag har rubriken : Hur ska man leva/vara som en kristen? - Var ett ljus! 
Det känns jättebra men jag är helt beroende av Gud! Tack Gud för att du finns vid min sida och hjälper mig! 
Det ska bli så otroligt kul att få undervisa i morron:)! Tack Gud för att jag får den chansen! Tack Gud för att jag får chansen att göra något som jag verkligen vill göra! Du är mitt liv Jesus! 

I morron kommer det alltså att vara en gästbloggare här:) Det kommer vara Sofia :). Jag har gett henne helt fria händer att skriva om precis vad hon vill :). Så det ska bli kul att se vad hon skriver om. Men det blir säkert bra! det vet jag! 

Hade bra nu och ta hand om er! 
STOR KRAM
/ E.J
 

-Ingen rubrik-

Nu ska jag, om bara några sekunder gå till Sofia och bli upphämtad av Anna!
Ska ha lektion i 1timme och 20 minuter sen blir det till att äta lunch och åka till bollnäs. Och se teater. Skojskoj :)

Ha en helt underbart bra dag alla!
KRAM!
/ E.J

Vi är unikt skapade :)

Idag har min dag faktikt varit jättebra! Jag är så glad idag! :)
Har haft matte, svenska och historia idag och slutade för ungefär en timme sedan.
Jag vet inte vad det är med mig. Men jag har börjat gilla matten. På matten fortsatte vi jobba vidare med det vi jobba om igår, i svenskan hade vi genomgång och i historian skulle vi låtsas som att vi var i ett koncentrationsläger och vi skulle skriva ett brev till någon utanför lägeret. Det var faktiskt riktigt kul och intressant. 
Sen cykla jag hem.
 
Idag pratade jag och Matilda om hårstrån och ögonfaransar. Att man kan bli irriterad på dem när dem är i ögonen och sticks. Men vi kom fram till att vi ändå var glad att dem fanns. För dem hindrar ju från att vi ska få smuts i ögonen till exempel. Jag sa till henne, jag vet att du kanske inte tror på det här. Men jag måste ändå få säga. Tänk vad bra Gud har skapat oss! Och det är ju verkligen så! Tänk att han till och med tänkte på något så litet som ögonfransar.
Vi är unikt skapade. Tack Gud för det! Vi har svrt att första det många gånger. Men vi är alla vackra och unika på olika sätt! Förlåt mig. Men hur kan man tro att vi kommer från aporna? Jag är ingen forskare och jag säger inte att du inte får tro att vi kommer från aporna. Men jag förstår bara inte hur man kan tro att vi gör det. Vi rä ju så otrorilgt unika. Varje liten cell i våran kropp är planerade.
Tack Gud för att du skapat oss unika!

Nu ska jag ta och förberedda inför undervisnigen jag ska ha på torsdag:)

Ta hand om er!
KRAM!
/E.J

Tänk vad mycket ett sms kan betyda!

'' ..det finns ingen i världen som är som du och alla behöver dig....''

Tack, det var ord jag verkligen behövde höra! Det rä svårt att tro på. Men tack!

Dance all night, lalalaa :)

Eller okej. Det stämmer kanske inte helt riktigt. Vi har ju faktiskt inte dansat hela natten..Men i brist på rubrik fick det bli så ;)

Jag är ganska nyss hemkommen från kyrkan efter att ha laggat mat (tacos), ätit, dansat och färgat hår på Julia och Hanna. Julia blev blond och Hanna brun. Det blev jättebra på båda tycker jag:)
Det var jättekul att dansa idag. Vi kom lite längre idag än vi kom förra gången. Det behövs mer attityd och känlsa i det. Men det kommer :)

Min skoldag idag har varit helt okej. Började med att ha kommunikation, där jag hade muntlig redovsing. Sen var det engelska, som förövrigt är en av mina favorit kurser har jag kommit fram till. Där fick vi öva på grammatik. 
Efter engelskan var det lunch. Var någon fisk med potatis och någon sås. Det var första gången på länge jag tyckte det var gott och att det gick att äta fisken.  Efter lunchen var det matte. Och faktiskt till min otroligt stora förvåning så tyckte jag faktiskt att matten var okej idag. Tänk vad blåst jag/vi var idag, haha! (Förlåt mina matteklasskamrater, ta inte illa upp)  Måste bara dela med mig av det.
 
Tord säger : '' En grop är 15 dm lång, 3 dm bred och 5 dm djup. Hur mycket jord finns det i gropen?''  

Alla börjar fundera och tänka och så kommer jag smarthuvudet själv och  frågar är det inte så att man måste räkna ut volymen först och sen omvandla det till liter. Så om svaret till exempel, nu drar jag bara till med något,  är 75 dm3 så blir det 75 liter jord i den. 
Då säger Tord. Ja så skulle det kunna vara men tänk efter vad det är jag säger.   
En grop är 15 dm lång, 3 dm bred och 5 dm djup. Hur mycket jord finns dei i gropen? 
Då börjar vi garva för vi förstod ju att vi hade blivit blåst, haha! Om det är en grop så finns det ju ingen jord i den.
HAHA!

Ja det var kul:). Efter matten var det inrikting och vi fick en ny uppgift att i grupp skriva om, kommer inte riktigt ihåg vad det heter nu. Men någon pedagogisk metod. Det kommer bli kul, tror jag:)....Är smilisar väldigt störiga att ha i ett blogginlägg tänkte jag på?

Föresten så blir dte en gästbloggare på tordsag. Har bestämt mig för att torsdagar får bli gästbloggar dagen ;)
Dels så har jag väldigt långa dagar på torsdagar och nu på torsdag så har jag även lovat min bror att jag ska ha en undervisning för deras ny generation grupp. Som förövrigt känns väldigt kul men lite nervöst. Han sa till mig att det var många som tyckte att jag då jag sa något ofta hade bra saker att säga och att jag var bra. Det var faktiskt jättekul att höra:)
Så alltså kommer ha fullt upp hela torsdagen då. Så tänkte då kan det ju vara bra att ha gästbloggare då ;) 
 

I'll take one step at the time.

Sitter i skolan nu och känner mig glad. Solen skiner och trots att det är kallt så känns det ändå som att snart är sommaren här. Våran lärare gick igenom veckorna tills dess att sommarlovet börjar och det känns hur bra som helst. Det kommer hända mycket roligt de sista veckorna, teater nu på onsdag, borlänge, vandring m.m. De sista veckorna kommer gå hur snabbt som helst! Och det längtade sommarlovet närmar sig med stormsteg:)
Åh så glad jag blir! 

Det blev ett lite ointressant inlägg kanske. Men jag har lovat att skriva mer och jag tänker hålla det. Även om det kanske kommer bli lite onödiga inlägg. men det kan ju vara kul att läsa också...Eller...Ibland kanske iaf?

Efter skoan blir det till att dra till kyrkan och dansa:) Först ska vi göra lite tacos sen blir det till att dansa! Det är så underbart kul att dansa!

Ta hand om er!
KRAM!
! E.J

Tack så otroligt mycket för de fina orden min älskade vän, Ida:)

Tack verkligen! Det värmde verkligen! Förlåt för mitt sena tack!
Du är helt underbar Ida och jag är också hur glad som helst att jag har fått lära känna dig! Jag tänker aldrig glömma dig och jag vill i all evig tid vara din vän! Jag finns för dig!! Dag ut som dag in! Bara så du vet det!  Jag älskar dig!



Nu får det vara nog! Jag måste skärpa mig! And thats it! Jag bara måste bli bättre på att blogga! Det är ju faktiskt en kul grej att göra! Så varför gör jag det då inte? Jag tror lite har att göra med att jag inte har något att skriva om och att jag aldrig får någon inspiration! Men jag måste skärpa mig! Måste börja skriva nu! 
Jag har kommit på lite idéer över vad jag kan blogga om. tänker skriva dem här nu. Säg vad du tycker snälla! Och kom med idéer!  
* Min vardag (eller vad man ska kalla det) - Vad som hänt under dagen,funderingar jag har, dagens bild m.m.

*
Kanske ha en gästbloggare varje vecka som får skriva något, vad som helst, som den vill skriva!

*
Eftersom att jag är kristen så tänkte jag att kanske jag skulle kunna varje vecka svara på en fråga. Jag är ju ingen expert på allt. Men jag kan ju ändå svara på något. Om det är en fråga ni säger till mig eller om det är en fråga jag själv bestämmer. Vad tror/tycker ni om det?

Har du/ni fler idéer? Snälla berätta. Jag vill ju göra det kul för er att läsa, eller ja så kult jag nu kan göra det ;)

Nu ska jag dra och kolla på wipeout! Så kul!
Ta hand om er!
KRAM!
/ E.J

Elisabeth Jonäll

live friendly, laugh often, love daily

RSS 2.0