Ett snabbt inlägg.

Det blir ett lite snabbare inlägg nu. Idag har vi börjat med introduktionen av bibelkunskap. Hur otroligt kul som helst! Bibelkunskapen rä något jag verkligen ser fram emot. Men det gör jag iofs med alla saker vi ska lära och läsa om. Men framförallt bibelkunskapen.
Förutom det så har vi resan, tjänst och lärjungaskap, tronsgrunder och livets relationer :) Så superkul!

Annars idag förutom att ha bibelskunskap så har vi även förberett lite inför våran bönedag i morron. Kommer bli så härligt! Längtar! 

I morse hade jag även hand om morgon samlingen och läste från en bok, ett stycke som heter livets broderier (finns i du är älskad 3, boken) och pratade lite sen om att Gud kommer forma oss detta år och att det kanske kommer bli lite jobbigt ibland med resulattet kommer bli så otroligt bra. Jag tror att även du kan ta åt dig av det, även om du inte går bibelskola. Det kommer stunder i ditt liv som det är jobbigt för dig också. Men Gud håller på och formar dig och förberedder dig för saker. Men det är även såhär, Gud låter det aldrig gå för långt så att du får en pröving som är alledeles för jobbig för dig. Han ser till dig. Men ibland måste vi formas. Gud broderar våra liv då.

Men nu måste jag dra.
Hade underbart!
KRAM!
/ E.J

Helgens äventyr ;)

HAHA är nästan allt jag kan säga om vad helgens äventyr har haft att erbjuda. Framförallt om fredagen.
På förmiddagen hade vi lite lektion/information sen efter lunch blev vi tillsagda att klä oss i oömma,varma kläder. Grejen var ju den att vi trodde att vi skulle ut i skogen och leka så då vi sen kom til Jonköping och blev avsläppta där, blev vi ju en anning förvånnade. Vi hade blivit uppdelde i två lag som åkte i olika bilar (vi var då ovissa om att vi blivit uppdelade i lag). Mitt lag blev avsläpta på ett statiol med ett kuvert fullt med uppgifter vi skulle lösa. Sedan for vår ledare ivög och vi fick själv lösa allt utan internet och pengar. Det enda vi fick använda som hjälp var mobilen. Dock hade ingen i våran grupp tänkt på att ta med mobil så vi hade inte den hjälpen heller. Men det första vi gjorde var att springa in på statiol och fråga efter karta sedan var det bara att köra igång. Vi fick först och främst ta oss till A6 som låg ca 2 km bort (vi hade bara 2 timmar på oss att lösa all uppgifter plus att vi inte hitatde så bra i Jönköping). Grejen var det att det även började spöregna och vi som redan var så vackra ( ;) ) blev nu ännu vackrare. Då vi löst uppgifterna på A6 skulle vi in till stan dock hade vi alldeles för lite tid kvar så vi vart tvungen att lifta. Vi liftade med en jättetrevlig kvinna. Desvärre var vi tbungen att springa nästan på en gång till nästa ledtråd då vi kom in i stan för tiden hade nästan tagit slut. Vi fick spirnga till 3 olika ledtrådar innan vi äntligen var framme vid mål och då var vi verkligen trött,blöt och varm/kall. Men hade verkligen haft HUR kul som helst! SÅ underbart roligt verkligen!

Lördagen tillbringades i stort sätt nästan hela dagen i kleva gruva. En gruva som dem grävde efter malm  förrut. Sen på kvällen följde jag med och släppte av min rumskompis på Nässjö station. Hon skulle iväg och jobba. Sen efter det spelade vi lite spelt och hade det jättemysigt. 

Citat från kvällen: ( kanske kan vara lite svårt för dig som inte var med attt förstå detta, men ger det ett försök)

Spelar Alias 
En klasskompis säger: 
"Djur som hittar guld i gruvan!"
Jag: "DVÄRG!"

Under söndagen var vi på möte i pingstkyrkan Jönköping, jätetbra var det. Efter det hamnade vi på Ikea och coop forum och handlade lite baksaker och sådant. Sen då vi kom hem var det lite lugnt sådär. Sen senare på kvällen gick vi ut och plokade blåbär och lite hallon och bakade sedan en kladdkaka med hallon i och blåbär och grädde med. Supergod, men också VÄLDIGT kladdig, haha! 

Idag har vi börjat med riktiga lektioner. Idag hade vi om resan och fick då lite information och sådant. Plus att vi har städat hela huset. Vi är indelade i oliak grupper så vi har en liten del att städa typ. Sen på eftermiddagen hade vi kreativ kommunikation då vi fick lära oss en hel barndans, hur kul som helst! Man blis SÅ glad av det!

Jao det var nog vad jag hade att säga för denna gång. Jag hoppas ni har det bra därhemma, ni är saknad! 
KRAM! 
/ E.J  
  

Gläd dig i Gud! :)

Hej igen allesammans! :) Nu har en helt ny dag nästan snart passerat. Sitter just nu i datasalen på skolan och väntar på att våran kvällsandakt ska börja. Har just ätit mat.
Berättade ju igår att jag skulle berätta om min sten igårkväll och det gick ju bra, för dig som ville veta det och vi hade en riktigt trevlig stund sen också på kvällsandakten och på kvällen satt vi och pysslade en hel del också :p

Annars idag har det varit liiite mer lektion och lite små teamövingar, riktigt kul har det varit. Sen nu på eftermiddagen har vi varit ledig ett litet tag så jag tog en liten promenad. men nu ska jag sluta babbla om sånt som kanske faktiskt inte är så intressant och ist babbla om något som förhopningsvis du tycker kan vara kul att läsa.

I tisdags då vi hade kvälssandkat pratades det endel om att glädja sig i Gud. Det var något som berörde mig och något jag började tänka mycket på. Det är så lätt att vi finner våran glädje i något som en fin ny mobil eller en ny fin fotboll (eller nåt liknande) men sen då den inte är så ny längre eller när den går sönder eller så. Då är du ju inte lika glad längre. Därför är det så viktigt att glädja sig i rätt saker. Något som består. Som Gud! Gud finns alltid där och han är verkligen någon att glädja sig i. Så mycket han gjort för dig och han ger aldrig någonsin upp med dig. Tänker du efter så är jag rätt säker på att du kan hitta en massa saker som du kan glädja dig åt i Gud.

Mår du dåligt är det också bra, för även då kan du vända dig och glädja dig i Gud. Försök inse hur mycket det är han gjort för dig och försök gläd dig i Honom. Jag vet att det inte alltid är lätt. Men jag tror det är viktigt.

Igårkväll så pratades det också om att tacka Gud för saker. Att tacka Gud för saker han har gjort tror jag att vi ofta glömmer bort. Men det finns ändå så mycket saker man kan tacka Gud för. 
Har du det svårt eller en jobbig period så försök ändå tacka Gud för saker som du ändå har. Anna-Maria som hade andakten igår pratade om att hon köpt en bil och hon hade inte haft någon bil förrut så hon var lite sådär halvorolig och bilen krånglade väl lite sådär. Men då hon oroat sig ett tag så började hon ist tacka Gud för allt som bilen hade. Jag tror det kan vara bra att i situationer då det rä jobbigt att föröska tänka åp saker som Gud faktiskt gjort för oss. Gud förstår att vi har det jobbigt och han vill hjälpa oss. Men jag tror ändå det kan vara viktigt att tacka Gud också.

Nu vet jag tyvärr inte riktigt när jag kommer kunna upptadera igen. För i helgem kommer det hända endel. vi skulle göra nå olika saker. Så kan inte lova att jag kommer kunna upptadera så mycket nu. Men vi hörs då vi hörs! :)
Hade bäst så länge!
KRAM!
/ E.J

I'm alive and well! :D

Yo everyone! Jag hinner tyvärr inte skriva så mycket och kanske inte så intressant just nu. Ska iväg på kvällsandakt/samling snart. Men allt är iaf bra här och det går jättebra! Vi är 8 tjejor i klassen i år och jag bor med en jättemysig tjej.

Hitills har det mest varit att lära känna gruppen och fått en hel del information. Lektionerna har inte riktigt kommit igång ännu. Igår hade vi en liten mer festmåltid och en klasskamp. Hur kul som helst. Dessvärre kom vi 4 på den. Men vi skyller det på att vi var för få, haha ;) De andra var minst dubbelt så stor klass som oss. Vi fick uppdrag och saker som vi skulle göra och hämta. Annars som sagt har det varit att lära känna varann och fått information som gällt dessa dagar.

I måndags fick vi i uppgift att leta upp en sten som var personlig och så. Sen fick vi i uppgift att genom stenen berätta om oss, vårat liv. Så ikväll på kvällsandakten/samlingen ska jag berätta om min sten.

Jag måste också få passa på att säga att jag saknar er där hemma. Men jag tror detta kommer bli ett jättebra år och jag trivsa jättebra! Jag tänker på er där hemma och ni ska veta att ni alla betyder så mycket och jag glömer er inte!

Nästa gång jag skriver och förhopningsvis har lite emr tid ska jag försöka skriva mer intressant och om något som jag igår fick lov att tänka på.

Jao, detta blev mest ett ''i'm alive and well'' inlägg!

STOR KRAM!
/ E.J

Today is the day :)

Då har jag vaknat efter ca 4 timmars sömn (egentligen vaknade jag för ca en timme sen) på soffan (vi har tagit bort min säng för att ge mer plats) och just nu känner jag mig, om jag ska vara ärlig, inte så speciellt nervös. Men jag antar att det kommer komma då jag sitter i bilen mer. Vi åker om ca 20 minuter nu.

Tänka sig att dagen då jag ska åka iväg till bibelskolan har kommit. Något som jag längtat och drömt om länge, nu börjar vägen mot min framtidsdröm ännu mer. Jag ser verkligen fram emot detta år! Jag tror det kommer bli hur grymt som helst! Jag kommer som sagt såklart sakna en massa folk här. Men jag vet att dem finns för mig! Och jag kommer ju också hem i jul. 4 månader är ju egentligen inte så otroligt länge.

Ni får ha det så grymt bra!
Hoppas ni sover gott i era sängar nu! :)
KRAM!
/ E.J

8,5 timmar :O

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag varit så otroligt dålig på att upptadera dessa dagar! Låter kanske lite klyshigt att säga att jag haft mycket att göra. Men egentligen så är det ju faktiskt så, så ja..

Denna vecka har jag varit till bollnäs och fixat massa grejer, städat en massa, packat en massa (känns nästan som om man har hela huset med sig^^), fixat en massa, träffat lite folk med mera mera, dessutom varit väldigt NERVÖS! Hehe :p
Igår kväll var jag på US på kyrkan, var undervisning av Ragnar och sedan var det tacos. En helt jättebra kväll! :D Ragnar var jättebra och det var kul att få hinna träffa endel av vännerna innan jag drog för att säga hejdå.
I eftermiddag kom också Anette och Henry och fikade med oss och hjälpte pappa med lite saker. Mysig eftermiddag!
Ikväll måste jag nog kanske gå och lägga mig rätt tidigt. Men grejen är bara den att jag inte kan sova tidigt! Så vi får se hur det går med den grejen :p
Oh dear det börjar verkligen närma sig nu :O Om ca. 8,5 timmar sitter vi i bilen och är påväg. NERVÖS, men ÅH så jag har längtat!

Ursäkta att inlägget inte blev så intressant och kul nu!
Men hade så bra! Jag ska försöka upptadera bloggen så ofta jag kan då jag kommer till bibelskolan. men vågar inte lova allt för mycket eftersom att jag inte vet hur det kommer bli där. Men vet att det kommer finnas datorer. Men vi hörs iaf då vi hörs!
Åh vad jag kommer sakna er alla! ;(

STOR, STOR KRAM PÅ ER!
/ E.J

Att döma folk

Vet ni något som vi människor tenderar att vara bra på?
Jo det är just det, vi tenderar att bli väldigt duktiga på att döma folk. Vi dömer utifrån hur dem ser ut, eller hur dem inte ser ut, vad dem gör eller vad dem inte gör med mera, med mera. Utan att veta hur det egentligen är.
Och ska jag säga min menning. Jag är rätt less på det. Jag är less på att bli dömd och jag är less på att döma. Många gånger kanske vi egentligen inte menar att döma en människa. Men det blir som att vi gör det ändå, det kommer utan att vi egentligen vill döma.

För såhär, om vi inte vet något om en människa, om vi egentligen inte alls vet vad den varit med om, eller varför den gjort, gör eller ser ut som den gör så varför ska vi då döma? Vi är inte rättfärdigade till att döma. Vi är inte rätt personer till det. Visst kanske det är många som gör fel saker men det är inte upp till oss att döma dem.

Det är så lätt att då man möter en människa på gatan att tänka ''åh den är så'' bara för att den ser ut på ett vist sätt, utan att egentligen känns den personen eller veta om det verkligen är så.
Ett litet råd från mig. Sluta döma människor, du mår bara själv dåligt av det! Möt alla männsikor med respekt och lär känna dem innan du yttrar dig något om den personen eller fråga den personen varför den är si eller så. Istället för att bara döma den. Tar vi oss tiden att lära känna en människa så märker vi ofta att personen inte alls var så som vi trott.

Jag vet att det är lätt att döma, men jag tänker försöka bli bättre på att inte göra det!

Kram!
/ E.J

Kräftskiva! :)

Igår var det min sista jobbdag. Det har verkligen varit ett jättekul jobb men det är skönt att få sluta nu så jag kan fokusera lite på flytten. Igåreftermiddag då jag slutade hade jag bara en halvtimme på mig att komma hem, tvätta, sminka och allt sådant där innan pappa skulle komma och hämta mig. För igårkväll var vi på kräftskiva i ryggesbo, hos min farmor och farfar. Några från släkten var där. Vi hade det så otroligt mysigt! Vi åt räkor och kräftor. Det fanns även pajer och kex m.m.. Det var supergott! Efter vi ätit umgicks vi i deras vackra trädgård och lite senare satte vi oss på altarn och spelade ett spel och pratade tillsammans. Verkligen jättemysigt! :)
Igår var det antagligen sista gången jag såg dem innan jag ska flytta iväg. Eftersom att släkten betyder så mycket för mig så var det kul att få träffa dem alla! Då jag skulle säga hejdå till farmor började hon gråta, då kunde faktiskt inte jag heller hålla mig. Det är ju inte alls lång tid till jul, så jag blir ju faktiskt inte borta allt för länge. Men ändå, jag brukar inte ha svårt att vara ifrån mina nära och kära. Men det känns annorlunda nu liksom på något sätt.
Jag är övertygad om att detta år kommer bli ett av de bästa år jag varit med om och jag längtar mer och mer för varje dag samtidigt som man är en anning orolig och nervös! Jag känner att detta år kommer förändra mig och jag kommer växa. Det är något jag längtar till och jag vill ge detta år till Gud!
Så. Gud detta år är ditt! Forma mig detta år och gör mig till det du vill! Jag vill växa och komma närmare dig!

Hade så bra allehopa!
KRAM!
/ E.J

Avskedstårta

Förlåt att jag varit dålig på att upptadera! Men igårkväll hade jag en helt underbar kväll :D
Jobbade först på dagen. Men kl 18 åkte jag till Ida där mina vänner redan var och dem hade gjort tårta till mig. 
Vi åt tårta, spelade spel och hade det allmänt trevligt! Mina vänner är så underbara! Jag kommer sakna dem alla nu under detta år som jag går bibelskolan. Men kommer ju hem i jul under 2 månader ca då jag ska jobba och så. Så då får jag ju iaf träffa dem :)

Här är några bilder från Sanna som knäpptes igårkväll:




Jag får gifta mig, haha!


Älskade människor! <3






Haha! 


Pauline och jag hade lika tröja och nästan lika färg på håret ^^ Vi är grym ;)




<3

/ E.J

Lååång dag!

Idag känns det som om jag har jobbat i evigheter. Började redan klockan 13 och slutade inte föräns klockan 21. Det blir 8 timmar. På vanliga arbetsplatser är det ju så långa dagar man har oftast. Men jag är inte riktigt van med det. Vi jobbar antingen 7 eller 5 timmar. Men hej, det blir pengar, och pengar som jag faktiskt behöver så jag klagar inte :p Och det har ju faktiskt ändå varit en riktigt rolig dag, har skrattat mycket men dock också fått panik på alla getingar som finns. Usch för getingar!

Alterna börjar närma sig nu med stormsteg! YAY :D Men måste ju erkänna att det också känns lite läskigt att jag ska flytta ifrån min familj och den säkerhet som finns här :p
Förresten så måste jag bara säga att jag blev så glad nu ikväll då jag läste en komentar från Tove-Lina som jag fått, hon ska också gå Alterna, Åh så kul :D

Hade bäst!
KRAM!
/ E.J

You're the ultimate you!

Det hände i princip ingenting speciellt igår. Jag jobbade mellan 9 till 4. Det var extremt lugnt. Kom kanske 7 kunder på hela dagen då jag jobbade. På kvällen kom Johanna så hon, Hanna och jag gick till konsum och köpte lite glass som vi sedan åt medans vi kollade på en film. Marie skulle bort så Johanna fick komma till oss :) Justde Edith kom också en kort liten sväng igårkväll medans hennes föräldrar jobbade lite och hennes syster var på träning. :)

Idag är jag egentligen ledig men fick ett sms av Matilda som undrade om jag inte kunde jobba mellan 5 och halv 7 ikväll och det är ju helt okej. Så ska dit och jobba senare. Annars idag har jag sorterat vilka kläder jag ska ha med mig till bibelskolan plus kollat lite andra saker och städat litegrann. Bäst att passa på med det medans man är ledig. Nästa vecka kommer det vara så fullt upp ändå.

Denna vecka känns rätt så uppbokad.

Onsdag: Jobb 13-21
Torsdag: Jobb 9-16, 18 ska jag till Ida
Fredag: Jobb 9-14, senare kräftskiva hos farnor och farfar med släkten
Lördag: Jobb 10-17
Söndag: Vet inte ännu, men lär bli att fixa lite grejer inför flytt med mera.

Kanske egentligen inte så jättemycket uppbokad. Men ändå så pass mycket at jaginte kommer hinna fixa så mycket med flyttgrejer. Mamma kommer ju nästa vecka så hon kommer hjälpa mig då också, men hon har sagt att det är bra om jag försöker hinna lite nu också.

Ja det var nog vad jag hade att säga just nu. Men hörrni kom ihåg att '' you're the ultimate you'' du är GRYM som den du är!
Hade bäst!
KRAM!
/ E.J

2 veckor kvar!

Alltså det är sjukt. Men det är nu två veckor kvar tills jag flyttar :O TVÅ!? det är absolut ingenting. Det ska bli väldigt spännande samtidigt som jag faktiskt är riktigt nervös. Tänkte på det lite igår. Jag är verkligen påväg att flytta och ska gå en bibelskola. Det har nog inte riktigt sjunkit in tidigare. Jag har vetat att jag ska göra det. Men det har inte känts lika verkligt som det gör nu. Jag längtar som en tok! Ska bli så kul!!

Och ja, jag tänkte även upptadera er lite om vad jag gjorde igår. Bloggade ju ingenting då. Men jag blev väckt av att pappa ringde till mig och frågade om jag ville med till Jan och Sabine senare på dagen. Det ville jag så vi bestämde att pappa skulle komma och hämta mig kl halv 1. Han var alltså redan i Ryggesbo. Halv 1 blev jag hämtad av han och vi åkte till Jan och Sabine, åt surströming och lite sånt. Jag smakade en liten, liten bit av surströming. Men FY vad äckligt det var. Det gick att tugga på det, men då man skulle svälja var det jätteäcklig smak, hehe.
Kommer ihåg då jag och Jossan då vi var en anning mindre skulle smaka surströming på en surströmingsskiva, vi höll i princip på att dö. Dock måste jag nog ämcå säga att det smakar lite godare än det luktar, BLÄ för lukten, haha!

Efter att vi varit i Ryggesbo så åkte jag hem en snabbis bytte kläder och åkte sedan till vinströmmarna med ungdomarna där vi grillade och hade skoj. Vissa badade också. Då vi kom hem därifrån så åkte jag runt lite moppe med Elsa, vi hamnade också i öjeparken ett tag där vi satt och pratate lite innan vi åkte hem.
En bra dag måste jag säga :)

Idag har jag varit på möte och i eftermiddag/kväll kanske det blir så att vi åker till Ryggesbo igen för att åka lite fyrhjuling :) Vi får se! :)

Men hade så bra!
KRAM!
/ E.J

Stress och bowling :)

Idag har jag verkligen jobbat som en tok, haha! Det var hur mycket folk som helst och vi var bara tre som jobbade idag eftersom att det var en som var sjuk. Runt halv 1 kom värsta lunchrucshen och den höll på fram till två, det var en massa beställningar och en massa saker tog slut nästan hela tiden, så vi behvöde göra nytt. Eftersom att vi var bara tre så behövde en stå i kassan en tog hand om disk och lite annat smått och en annan gjorde beställnigarna. Jag fick göra beställnigarna. Redan klockan 12 var jag jättehungrig men fick inte äta förän kl 2 så jag var ganska mycket hungrig då. Men det gick ändå bra att jobba :) Man måste fokusera på en sak i taget så går det bra, då får man sakerna gjorda :)

Då jag slutade åkte jag till optikern, eftersom att jag hade bestämt mig vilka bågar jag ville ha, det blev dem med mörk plomon. Riktigt nöjd :) Hon fixade dem på en gång så nu har jag glasögon igen, så skönt! :)
Då jag kom hem dushade jag och gjorde mig i ordning, åkte till ica och postade ett brev till Alterna och sedan drog jag vidare till käglan för att sitta där en liten stund med Sanna och prata innan Henry skjutsade oss till IP där vi spelade bowling. Det var superkul :D Det gick faktiskt förvånansvärt bra för mig, kom inte ihåg hur många strike jag fick, men tror det iaf var två? Och sen någon spare :) Det var Sanna, Elsa, Julia, Edith, Jossan, Hanna och jag som bowlade. Efter bowlingen gick vi till hubberts och åt lite mjuklass, satt och pratade där ett tag innan vi gick vidare till kyrkan, där vi inte blev så länge. Så nu är jag hemma och chillar typ, vet inte riktigt vad jag ska göra :p.

Men ja det var min dag, en bra dag måste jag säga att det varit, hoppas ni haft en bra dag också!
Sov gott!
KRAM!
/ E.J

Släkten <3

Som ni vet från tidigare inlägg jobbade jag idag, eller alltså nu på kvällen. Och ikväll då jag jobbade kom endel av min släkt och fikade. Det var jättetrevligt. Då det var lugnt gick jag och satte mig och pratade med dem lite.

Jag måste få berätta något för er om min släkt. Kanske är det så att alla ni som läser min blogg är släkt med mig. Men om det är så, så är det ju bara bra. För då kan ni ta åt er :)
Vad jag vill säga är att jag vekrligen älskar min släkt! Den är helt underbar! Jag pratar om både pappas och mammas sida. Vi är en väldigt nära släkt på båda sidorna och träffas ofta. Jag tror inte att det är så många släkter som har så pass bra kontakt med varandra som vi har. Vi träffs ofta och jag är så otroligt glad och tacksam löver att jag kan få ha det så. Många av mina kusiner är jag väldigt bra kompis med. Vi har umgåtts ändå sedan vi var små och jag ser dem mer som kompis än vad jag ser dem som släkt samtidigt som jag är så glad och tacksam igen för att dem är min släkt.

Utan att ge ut mig för mycket så vill jag ändå säga att då svåra stunder och saker händer i mitt liv så finns dem alltid där. Vi alla finns alltid där för varandra och stöttar och hjälper. Under dessa månader som varit har släkten verkligen betytt jättemycket för mig! Jag pratar som sagt om både pappas och mammas sida, varenda familj på båda sidorna, ni betyder alla så mycket för mig och jag älskar er alla så otroligt mycket! Varenda än! Många gånger känns det som om vi nästan är en ända stor familj allehopa!

Åh vad jag kommer sakna er då jag flyttar! Men jag vet ändå att ni finns där även då!

Hade så bra ALLA och sov gott!
KRAM!
/ E.J

Allready awake.

Jao jag är uppe och har varit uppe sedan klockan 7. Nu undrar ni säkert varför jag är uppe så tidigt när jag inte ens ska jobba förän ikväll. Fast det är egentligen inte så dramatiskt som det låter. Det är bara så att jag hade en tvättid från klockan 7 och framåt idag. Jag hann ju bara tvätta en tvätt igår eftersom att vi skulle till Ryggesbo. Så det var bara att kliva upp, men det är faktiskt skönt att vara uppe i tid :)

Att bero på Ryggesbo. Vi var ju där igår som sagt och det var verkligen en rolig dag :)
Åkte till farmor och farfar först och hälsade på dem och hundarna. Sedan tog vi fyrhjul-ingen och vagnen och åkte in till skogen och grillade lite korv plus åkte ännu lite mer fyrhjuling. Det var skojigt. Men då vi skulle åka hem började det regna så vi blev väldigt blöta, haha!

Just det jag har ju också färgat håret nu. Det blev mörkt. Men det blir nog lite ljusare sen.

Nu ska jag snart gå och ta ut en tvätt och hänga den på tork.
Ni får ha det bäst!
KRAM!
/ E.J

Glasögon och hårfärg

Hej där! :)
Idag är jag ledig men klev ändå upp till ca kl 9 för kände att jag inte ville sova för länge. Vill ju inte sova bort dagen ;p Ganska på en gång då jag vaknat gick jag till optikern och hämtade ett par till bågar som jag ska välja mellan. Det fanns inga svarta tyvärr. Så nu måste jag välja mellan ett par svart/röda och ett par mörka plommon typ. Så det kommer troligtvis bli att jag kanske färgar mitt hår brunt ändå. Men har inte riktigt bestämt mig.
Här är iaf två rätt dåliga exempel på hur jag skulle kunna se ut i mörkare hår :



vilket tycker ni? Är kanske rätt sugen på att färga det mörktbrunt. Men kanske inte lika mörkt som första bilden.

Snart ska jag gå och tvätta en tvätt. Senare kommer pappa och hämtar oss (mig och Jakob) och så ska vi åka till ryggesbo och vara där ett tag :)

Men ni får ha det så bra!
KRAM!
/ E.J

Then the third thing..

En till rolig sak som hände på jobbet idag var att det flög in en fågel i köket :O Vi blev lite smått rädda allehopa samtidigt som vi tyckte synd om fågeln :/.. Jag stog i kassan som tur var och det var en tjej som kom och gömde sig bakom mig, haha för hon blev så rädd ^^ Dem hade väldiga problem att få ur den och helt plötsligt kommer den och flygger in vid kassan och jag och den andra tjejen höll på att dö, nästan! Tydligen hade några äldre damer hört oss skricka och skrattade åt oss för vi lät så roligt :p Fågeln kom iaf ut tillsist som tur var :)

Och nu efetrsom att jag ändå berättade detta om denna fågel måste jag ju också berätta om en annan fågel berättelse. Min bror var ute och cyklade och helt plötsligt kommer det en fågel och flygger in i mun på honom och fastnnar mellan hans tänder, eugh!! Men den satte inte fast så länge. Men ändå, usch! Stackars min bror och staclars fågeln!

Aja nu måste jag dra och handla. Men hoppas ni tyckte det iaf var lite roligt att läsa dessa saker :p
Hade så grymt bra!
KRAM!
/ E.J

First thing first..

Måste bara berätta för er om något som jag faktiskt tycker är lite smått creepy och läskigt. Inatt då jag skulle gå och lägga mig så viste jag att jag var den sista som var vaken så jag kände på ytterdörren (vi bor i lägenhet) och jag är 110 % säker på att den var låst. Jag är jättenojog vad gäller dörrar. Speciellt nu när vi bor i lägenhet och låser alltid dörren även då det rä mitt på dagen och jag precis klivit in i dörren. Men i morse då pappa vaknade så såg han att den var öppen och till och med lite på glänt och jag lovar er som jag sa, jag skulle ALDRIG ha lämnat den olåst! Så jag vet inte riktigt vad som hänt, det verkar iaf inte ha blivit något som blivit stulet iaf.

En till grej som också handlar om en dörr. På jobbet så går vi alltid och låser upp dörrarna innan vi öppnar och en toa har lås på eftersom att man kommer dirket ut då man går ut ur den toan. Så jag och en till tjej gick dit för att låsa upp den dörren. Jag låste upp dörren och kollade till och med in så jag vet att toaletten blev upplåst. Vi såg att det behövdes lite papper så vi gick bara för att vända på skylten och sen för att hämta papper. Och jag vet att jag INTE låste dörren igen. Men då vi kom tillbaka var den låst och vi förstog inte riktigt hur det skulle ha kunnat hinna någon dit och låsa på den korta stunden och ens hinna in på toan. Men vi lämnade pappret utanför toan och tänkte att kanske tar väl om det var någon där inne in den. Men jag gick sen tillbaka dit senare på dagen och såg att pappret fortfarande stod utanför och det var dessutom fortfarande låst. Men jag gick tillbaka igen men senare gick jag tillbaka igen och tog nu nyckeln med mig. Öppnade och såg att det inte var någon där.. Konstigt! Jag är vädrelös på att förklara. Och det kanske inte låter så konstigt. Men vi tyckte iaf att det var konstigt.. Vet inte riktigt hur det gått till. Samtidigt som det är lite konstigt är det ju också lite komiskt.. Jag vet att det finns en naturlig förklaring på det. Men ibland undrar jag om det inte rä någons om fösöker retas med mig eller nåt..

/ E.J

I got things to tell you guys ;)

Som vanligt har jag jobbat idag :) Jobbade dag, alltså mellan 09.00 till 16.00. När jag vaknade imorse så var väderet alledles perfekt för folk att åka och ta en fika elle räta lunch på käglan. Så jag förberedde mig för en dag med en massa att göra :p Men det har faktiskt varit förvånanssvärt lugnt ändå idag. Det fanns någon att göra i stort sätt nästan hela tiden. Men det var ändå inte så att man behövde stressa ihjäl sig. En helt klar skön dag att jobba på :)

Jag har faktiskt två saker jag ska berätta för er. Men skriver klart detta först :p

Ikväll hade jag tänkt om kanske pappa, jag och jakob kunde ha åkt upp till ryggesbo, till farmor och farfar och hälsat på hundarna och kollat på allsång där. Men dem skulle tyvärr bort ikväll så åker troligtvis till Ulf och Maria ist. Kul :)

Nä nu ska jag ta och skriva de andra inläggen ;p
KRAM!
/ E.J

Stressigt!

Ikväll var det verkligen hur mycket folk som helst som kom till käglan och eftersom att man bar aär två som jobbar på kvällen så blev det riktigt stressigt! Vi blev tvungna att ringa på lite hjälp, hehe. Det var kul att dte kom så mycket folk såklart. Men skönt att vi fick hjälp, för det behövdes verkligen! :)

Innan jag började jobba idag så har det bara varit lugnt.

Alltså det känns verkligen som om mina inlägg är väldigt tråkiga nuförtiden! FÖRLÅT!
Jag ska försöka skriva lite mer intressant och roligt!

Men ni får iaf ha det så bra!
/ E.J

Yesterday is gone and today is now here!

Igår jobbade jag först från 10 till kl 17. Det var väldigt lugnt, vi hann till och med spela en omgång monopol. Som jag inte viste hur man spelade riktigt och som jag suger på, haha! På kvällen åkte jag till Sarah i hennes stuga. Vi kollade på lite friidrott och åt jättegod afrikansk mat, med händerna, haha ;O Hon åker ju till Uganda nu snart som volontär så kommer vara ännu svårare än förrut att träffa henne :/

Åh just det, haha. När pappa hämtade mig och jag skulle hoppa in i bilen stuttade jag huvudet i karmen uppe vid bildörren, det var INTE skönt, haha! Men hur klumbig kan man vara?

Idag har inget speciellt hänt, har uträttat en sak och kom just precis ut ur dushen nu. Vet inte riktigt vad som kommer hända mer idag. det lär väl märkas :p

Hade gott!
KRAM!
/ E.J

Elisabeth Jonäll

live friendly, laugh often, love daily

RSS 2.0