STIR

Åhh, vilken underbart bra kväll det var igår:)
Åkte ner mot Salem runt 4, stanna på rotebrgshandlen för att fixa lite grejer. Sedan då jag kom till Salem var det städning som gällde. Städade duscharna, fixade med bord och stolar, fixade med maten, med mera med mera...
Mötet med Marcus Olson var helt undebart bra! Han pratade om att Gud kommer oinbjuden till oss och att man inte behöver vara på något speciellt sätt för att man är kristen. Det låter kanske inte så bar då jag ska förklara men det var JÄTTEBRA! 
Efter mötet blev det till att umgås, göra fint med mera, med mera.
Sen då vi skulle hem så stod det tre killat i rondelenså vi körde några varv och satt epå musik. HAHA! Det var så kul!

Nu måste jag dra. Ska snart ner till Slem och fixa med Ungdomfrukosten som börjar 11. KOM:).
HArag tur kan jag åka med Pettson ananr får jag cykla;P

Åh, vad jag älskar JESUS!

Du kommer väl ihåg STIR ikväll..

..och resten av helgen?
Du får bara INTE missa det!
Fredag kl.20:30 Ungdomsmöte med Mracus Olson, lovsångsteam från Falun, drama, Ny Generation
Lördag kl.11:00 Ungdomsfrukost med Marcus Olsson 20 kr
Lördag kl. 15:00 Seminarium - Tjejseminarium med Emma Persson, Vem är Jesus? med Andreas Helgesson, Ny Generation
Lördag kl.20:00 Ungdomsmöte med Daniel Elvelyck m. team från Mission SOS, dans, drama, lovsång
Söndag kl.11:00 Gudstjänst med Daniel Elvelyck m. team 
Söndag kl.15:00 Outreach på Julskyltningen drama, dans, julevangelium + Pannkakor!

Nu hoppas jag att jag frå se dig ikväll och resten av helgen! Annars blir jag ledsen i ögat!

Kram
/ E.J

(Här kommer en del från en väldigt bra låt! Lost without you- Jaci Velaquez)

Oh, my world's so cold at night
When I wander far away
Only You can make it right
No, I'm not too proud to say

All I know is I'm lost without You
I'm not gonna lie (I will not lie)
I could never be strong without You
I need You by my side

If I ever thought we'd never be together
'Cause of all my foolish pride
Don't know what I'd do
I'm lost without You

I keep tryin' to find my way
But all I know is I'm lost without You
I keep tryin' to face the day
But I'm lost without You


I know that You can hear me now
You make the pain just go away
Stop all the tears from running down my face

Hälsa på samhgälls- och globalnivå

Exempel på hur den individuella hälsan kan påverka hälsan på samhällsnivån är om jätte många från ett företag drabbas.....

Ja, jag håller på och arbetar om hälsa på samhälls- och globalnivå. Går inge vidare. Är ett jätte svårt arbete om du frågar mig. Fattar typ ingenting! Har en liten rast nu och efter den får jag försöka igen, hehe:P.

Nu är det bara EN dag kvar till STIR:D..Lääääängtar!
Du kommer väl?

Kram
/ E.J

Bowling, erikshjälpen och inredning!

Ja vi ska inte ens prata om hur det gick på bowlingen idag. HAHA! Har nog aldrig gått så dåligt! Jag vet inte vad som hände.. Men dåligt gick det och dem andra fick dubbelt så mycket med poäng än mig:P.. Men kul var det iaf:) 
Ont i tummen nu efter 2 timmars bowling;p...

Då jag skulle åka hem så stack jag in på erikshjälpen för att se om dem hade någon postlåda, tyvärr hade dem inet det. Ska ha det till en sak i skolan;P... Såg även ett par JÄTTE snygga stövlar där. Bruna, nästan som tomtenisse stövlar. Förastår ni hur jag menar? Men tyvärr kunde jag inet köpa dem på engång för var inte säker på om jag hade nog med pengar och då jagsedan skulle dit igen var dem borta:/..Men aja, det var nåon annan som fick bli glad då iaf:)

Nus nart ska jag på inredningsgrunk hos Ida, KUL:) Måste grunka håret nu innan jag ska äta om jag ska hinna allt, haha:P

Hade bäst!
Kram
/ E.J

Goden margen!

Är det änns ett riktigt ord? Äsch jag vet inte, haha!

Hur som helst godmorgon alla!

Har ganska nyss vaknat och ska göra mig klar, hehe :p..Måste till skolan idag till 8 även fast vi har utvecklingsdag och inte börjar föräns 10. Har en svenska grunk att göra. Sedan ska jag iväg till 10 och bowla eftersom vi lära göra något sådannt. Det ska bli kul:).. Nu ska jag vinna över alla, haha! ( Inte för att jag kommer göra det men ändå;) )
Aja, Ha en bra dag iaf!

Dagens bild, hehe:P


Kram
/ E.J

Nationella prov i Engelska, berg och Solen

Idag på morron hade jag först lite skapande för att fixa rekvisita till våran engelska teater. Vi skulle göra ett berg, ''trädremsor', svansar och en sten :p..Det var Sonia, Helena, Jessica. Matilda och jag som skulle fixa med det. Och självklart fick jag och Helena dem två blondaste av oss göra berget. HAHA! Vilket kaos!
Sonia, Matilda och Jessica som är en anning smartare och som säkert hade klarat av att göra berget mycket bättre än oss. Fick göra löv. Haha!
Ja, vi alla fick oss iaf ett gott skratt! Eller snarare många goda skrattar.

Sedan hade jag iaf Engelska nationella, hör och läs. Hör gick lite mindre bra men det gick ändå skapligt bra tycker ja..Läs gick bäst:)! Är faktiskt hel nöjd med min insats. Är jätte trött nu efter att ha suttit hur länge som hlest med proven, hehe. Vi kom fram till, eller okej Marie kom fram till att om vi skulle köra en grupp som behövde lite extra tid och lugnare så skulle det ha blivit en större grupp än den som inte behövde det så då tyckte hon att vi körde hela gruppen så alla körde en längre tid med hör då alltså sedan var det ju läs. Men det var ju ändå rätt bra att hon gjorde så:)...

Sen då jag skulle åka hem med Marie och jag satt i bilen och funderade kom jag att tänka på,  vad coolt det är ändå att solen kan lysa upp så pass mycket att det blir så ljust som det blir. För man märker ju hur mörkt det blir så fort solen försvinner på kvällarna. Vist är det coolt? (Jag vet jag har lite udda funderingar ibland, haha)
Det fick mig att nu fatikst tänka på Gud. Det är ju faktiskt precis så med Gud också. Han är som solen. Han lyser upp för oss.
Då du tar emot Gud och väljer att leva med honom så kommer han med sitt ljus och lyser upp för dig. 
En människa som inte har Gud (reprecenterar mörkeret i denna bild) kan vara väldigt deprimerad, arg, lessen och såddant. Den personen finner ingen glädje i livet. Men då du tar emot Gud kommer han med ljuset till dig och du känner en glädje i att leva. Ditt liv får en menning. Jag säger inte att det är helt smärtlfritt att leva som en kristen. Vi upplever och möter också problem. Vi kan också vara ledsna, arga och deprimerade. Det är jag ibland. Det är inget fel om man som kristen  känner så eller är det! Men det som är bra är att man som kristen kan komma till Gud och be om hjälp och man får stöd och hjälp av Honom! Gud älskar oss  dem stunder vi är glada, ledsna, arga, besvikna, deprimerade och vilken känsla det nu kan vara eller så. Han älskar dig även om du är arg på honom eller om du har gjort något riktigt dumt. Men  vad du ska göra då är att säga förlåt till Gud.
Så du, Gud kan komma med sitt ljus till dig också! 
Föresten kom på ett bra bidelord nu som har men det jag skrivit om att göra:

Joh. 11: 9-10
Jesus svarade; Har inte dagen tolv timmar? Den som vandrar om dagen snavar inte, eftersom han ser denna världens ljus. Men den som vandrar om natten snavar, därför att ljuset inte finns i honom.

( Det är svårt att förklara hur det hör ihop. Men jag tror du förstår hur det hör ihop! Om inet så hör av dig ;p..Föresten så har du andra funderingar så hör bara av dig. Vill du inte skriva vad du vill på en kommentar så skicka ett mail till [email protected] ).

Annars vad som händer idag är konferens planering klockan 18.30..Nu snart då smäller dte fö STIR! ( Se inlägget innan för mer information). Läääääängtar! :)    

Kram
/ E.J

''Kan du vara lite tystare?''

Goddagens:)!
Förlåt att jag inte skrivit på ett tag. Men ni har väl iaf överlevt?

I helgen har jag varit på möten i Alfta och på våran egna kyrka! Var en konferens (konferans, som David säger att det heter, haha) i Alfta. Var bra möten:).
Nu lääääängtar jag tills nästa helg då det blir STIR! Du har väl inte missat det?
Salemkyrkan Edsbyn. En helg fylld med GUD, undervisning, lovsång, drama, dans, outreach, gemenskap och en massa massa mer
Fredag
möte med Marcus Olson klockan 20.30
Lördag: Ungdomsfrukost klockan 11 med Marcus, Semunarier klockan 15 och en outreach klockan 18 och sedan möte igen klockan 20 med Daniel Elverlyck och ettt team från sos mission:).
Söndag: Möte klockan 11 och sedan klockan 15 blir det en fet outreach! :D 
Hoppas vi ses då! :)

En kul sak föresten som hände igår:P
Igår då jag bad så kom min bror in och sa ''kan du vara lite tystare''? HAHA!
Han tyckte jag var för högljud då jag bad..
Men vaddå jag blev ju så peppad, haha:)

Kram
/E.J

En morron man helst slipper.

Idag vaknade jag på en rätt bra sida ändå.
Men det skulle visa sig att det skulle bli en rätt dålig start på dagen..Först och främst var jag osäker på vilka kläder jag skulle ha så jag blev helt less på det. Sedan vart jag grymt less på mitt hår! Snälla kan inte någon raka av det på mig!
Sedan då jag skulle cykla iväg (hade sovmorron så måsta cykla) så var det väldigt halt och BLÖTT ute så då jag skulle cykla iväg halka jag med cykeln rakt i en vattenpöll. Med mobilen som såklart låg i jeansfickan och blev dyngsur och alla grejor jag hade i pakethållaren blev hel blöta och jag blev hel blöt! Då blev jag väldigt less och ville bara skrika och gråta! Mest blev jag arg på att mobilen såklart skulle gå sönder och att jag redan var lite sent ute. Så jag gick in och byte om men såklart så hittade jag inga byxor jag kunde ha men efter att ha gått upp och lånat ett par byxor av syrran så var det löst, hehe.. Men jag var fortfarande less på att mobilen var helt cp!
Men jag tänkte nä, nu ska jag ta och be för den! För Gud hör ju bön. Så jag bad för den och den började funka någorlunda:). Halleleuja!..Så nu funkar den men är ibland lite kosntig det var det innan också lite så..Men huvudsaken är ju faktiskt att den funkar:D.. Det gjorde mig ju lite gladare att den började funka:D..
Men sedan skulle jag cykla iväg och jag kom flera minuter försent till min lektion! Inte bra!

Trots min morron med en hel del bekymmer har dagen ändå varit en rätt bra dag! Jag menar Gud fixa faktiskt min telefon och jag kom ju till skolan och hade trots allt en rätt bra dag! Jag älskar Gud! Ibland måste man möta på en del bekymmer för att verkligen märka att Gud finns och hör bön! 

Nu ska jag nog ta och gå och stika lite, hehe :p...

Hade bra och sov gott!
Kram
/ E.J

Söndag:)

Snart bär det av mot kyrkan på möte:). Just nu väntar jag på att Sabine och Farmor ska komma och hämta upp mig:)...Jag ska ha söndagsskolan idag med Sabine.. Jag ska vara Lasaros och berätta om honom;P..Det blir kul:)...
Berättar kanske mer sedan då jag kommer hem.. Efter mötet ska jag till Salemkyrkan och be och lite mer inför STIR:D...

Igår var det helt jättekul:)

Ha en bra dag!
Kram
/ E.J

Ikväll ska jag på ungdomssamling till denna underbara tjej:)



För er som trodde att jag menade alvar med att skaffa gröna linser så var det bara ett skämt;p..
Tänkte bara kolla vad ni sa:p.

Ha en underbar kväll!
Kram
/ E.J

Från och med nu måste jag på allvar börja hjälpa Gunnar!

Idag har det en bra men lite stressig dag eller hru man sska säga. Hade nationella i Engelska (uppsats) idag. Kändes som det gick bra faktiskt sedan får jag väl se hur det gick på riktigt sen. Hade även naturkunskapsprov. Det gick sådär. hoppas jag klarar det iaf:)..

Sen ikväll var jag på A-T (Alvaligt talat. Som vi pratar om olika saker om livet som kristen med mera.) Det var inte många där men det var bra ändå:)..Jag var ensam tjej, hehe :P..  Det är från det som hjälpa Gunnar kommer ifrån..Kan du gissa då vad det betyder? Ger dig en ledtråd, Gunnar gör ingenting..Den som gisar rätt först får en daim av mig:) Haha!



Ska jag skaffa gröna linser? Föresten, hehe

Nä nu ska jag gå och sova. Är alldeles för trött för att orka vara vaken, haha.

I morron måste jag städa och försöka få lite läxa gjord. Får se omdet händer något mer. På kvällen blir det US hos Lelle och Marie:) Kul!

Godnatt!
Kram
/ E. J

Stickcafé here i come:)

Nu blir det snart stickcafé på kyrkan som gäller. Ska börja sticka på en halsduk:)..Får hoppas på att finns någon där som kan lära mig.

Dagen idag har varit okej. Var till sparven dagiset och kolla på då 5 barn rita till inriktnigen. Vi håller på med barns skapande:)..Annars har det inte hänt mycket idag. Sonia tejpa sitt ansikte så det såg ut som hon just hade genomgått en plastikoperation;p..Kanske kommer bild senare. Då jag laddat över dem. Annars har det inte hänt mycket!
Jag skulle ha haft simprov idag men efetrsom jag är alergisk mot klor så kunde jag inte! Jag hatar att bada!
 Tyvärr så måste jag dock prova nästa vecka och se om jag klarar det efetrsom det provet räknas till betyget och är obligatosikt. Hjälp! 

I morron har jag Nationella i engelska-uppsats och naturkunskaps prov. Så be gärna en bön för mig:)
Är lite smått ororlig! 
Men det blir bra! In God I believe! Så allt kommer gå vägen tror jag:)

Hade gott
Kram
/ E.J
  

Vilken ska jag köpa?

Nu är det såhär att jag borde köpa en ny jacka. Annars kommer jag nog frysa ihjäl sneare i vinter. För min nyvaranande jacka är inte så jätte varm^^
Vilken tycker ni att jag ska köpa?
( Det är rea på typ alla jackor nu nästan:) )


Denna fast svart?




 
Okej, denna jacka kanske ser lite konstig ut, men den är snygg på;P..


Hade underbart alla!

Föresten vill jag bara säga att jag älskar min mamma så mycket!

Kram
/E.J

Förlåt

Ibland måste det svida, svida rejält för att man verkligen ska förstå innebörden i ordet förlåt och att förstå innebörden i att bli förlåten! För dem gånger det verklligen svider att säga förlåt, det är verkligen dem gångerna man verkligen förstår innebörden i att bli förlåten och att förlåta.
 
Ibland är det ju så att man kanske inet riktigt vet vad det är man ska säga förlåt för men ändå vet man att man ska säga förlåt. Dem gångerna kanske det inte svider lika mycket men ändå, det är ett förlåt!
Jag skulle vilja utmana dig att idag säga förlåt till någon. En person du kanske länge har gjort något mot, eller undivkit eller på något annat sätt varit taskig mot. Du skanske inte riktigt vet vad det är du gjort fel men du känner att det ändå är något som ni har oklarat emellan er. Du kanske vet det för att personen unviker dig eller så.  
Sen vill jag också utmana dig om det är någon som säger förlåt till dig, att du då ska ta ta emot det och sedan att ni glömmer allt.

Det är såhär har jag kommit på. Det löser inget att snacka skit om någon eller anta något om någon. Man måste prata med personen om det själv om det är så att något är fel!

Lycka till!
Kram
/E.J

Jag vill hoppa högt och dansa ( lalalalaaaa)

Oj, oj, oj vilken underbart bra helg!
Lördag var det städning och ta det lugnt på dagen som gällde. Sen på kvällen var det Praise explosion! Och det var verkligen helt UNDERBART! Åh jag förstår inte! Människor som tilber Gud, jubblar, klappar händer och dansar! Alltså det är så bra! Jag informeade även om STIR då. Vilket jag var lite nervös inför men det gick ju super bra, tycker jag:)
Efter prasie exposion gick vi och sa hej till Linda en snabbis eftersom hon bor i Runemo och vi var där:)
Efter det körde Sofia oss till tolvan. Snart Sofia då har du körkort:D..

Söndag var det upp i tid som gällde efetersom jag skulle iväg till kyrkan till 10 och ställa i ordning för Kidz och öva på teatern. Kom hem duscha, åt och gjorde mig i ordning. Sedan var dte dags att igen ta sig till kyrkan. Kom dit och var lite hyparaktiv, haha, Fråga Sofia;P..Men vaddå, jag var ju så peppad, haha! Kidz mötet blev lyckat trots att vi var två man kort. Var jätte många, som vanligt som sa att vi var jätte duktiga alla och att Kidz möterna nästan är dem bästa möterna:)..För dig som inte vet så är Kidz möten, möten som vi förut bara hade för barn men som vi nu har gjort så även vuxna får gå på men vi inriktar oss fortfarande bara på barnen. Vi har lekar, draman, dans, sång/lovsång, förbönsmatta och skolund (som innebär att det är en som spelar en skomakare och som varje gång har ett par skor från någon i bibeln som hon ska lagga och så berättar hon om personen för en docka som kommer varje gång och hälsar på:) ) Det är verkligen helt grymt!:)..Föresten fick vi också en hund i Söndags:) Zigge heter han:)

  
                    Inte världens bästa bild, men funkar väl iaf^^

Igår var det skola igen och det var en skapligt bra dag förutom att jag hela dagen var orolig för läkarbesöket som jag skulle på. Men det gick väl bra iaf. Sedan på kvällen var det NG planering (Ny generation). Vi var hemma hos Emma och planera och vi hade jätte skoj:)..Fick lite palenerat iaf:) 
Ikväll blir det konferensplanering:) 
Att bero på det! Ni FÅR bara INTE missa STIR. Det kommer bli helt grym bra!
Superbra helg att att med sig en kompis som ännu inte är kristen.
Marcus Olson och Daniel Elverlyck är huvudtalare för helgen. Plus att det kommer komma ett team från sos mission:)..
Det kommer vara, semunarier, outreach, underbara möten, gemenskap, fika och mycket mycket mer!
Kommer vara på Salemkyrakn från 28 november till 30 november. Så kom!

Hade bäst!
Kram
/E.J

Surprisings keep coming to me

Godagens:)
Klockan är nu 15.00 och snart ska jag jag gå och duscha. Men tänkte jag skulle skriva lite först^^
Har inte hänt så mycket idag. Sov till ca 11.00, klev upp och gjorde mig i ordning. Städade och kollade på en  rolig film, shaggy dog eller vad den hette :p. Sedan kom Johan och Sofia hit med sin hund Luna.  Dem skulle äta här. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Föresten så fick jag idag reda på att från och med i morron kommer vi att ha en hund:)..Pappa och Marie ska iväg och hämta den då. Kul:)! 

Annars längtar jag till ikväll. (Praise Explosion) Känns som någonting kommer hända:)..Jag älskar Jesus! Han är helt underbar!



Kram
/E.J

Förresten är du tjej och vill få gratis smink?
Besök då denna sida:)
 http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=75222

Goden morgen :P

Jag ville bara önska dig en bra dag! Ta hand om dig! Kom ihåg att du är värdefull och att ditt liv har en mening!
Vad någon annan än säger till dig så finns det alltid någon som älskar dig! Jesus!

Kram
/ E.J 

Gracias amigo:)

TACK så hemskt mycket Sofia! :D Du är så snäll!
I LOVE IT.

Sofia vet du? Du är så bra. Jag snackar inte bara nu om att du är bra bara för att du kan göra snygga layouter, utan du är också så bra annars! Du är helt underbar, så vacker och så snäll. Det hoppas jag du förstår!
Jag älskar dig och finns för dig alltid om det är något du vill prata om:) 
Du har liksom alltid funnits där hela tiden då jag växt upp! Tänk om jag inte hade haft dig!
Ja helt enkelt, jag älskar dig!



/ E.J

Changes

Nu har Sofia varit här. Hoppas du blev nöjd Bettan :)

Stressad som bara den!

Vet ni? Jag är så sjukt stressad. Sitter i skolan nu och ska jobba. Känns som det är en massa grejor jag har kvar att göra.
Måste ner till skåpen och hämta en sak. Har redan sprungit upp och ner från denna våning hundra tals gånger. (JAg är längst upp och skåpen är långst ner, hehe)..Ja jag får ju iaf bra motion;P..HAHA!

Hade!
/E.J

Sometimes I just love my life:)

Alltså verkligen gott folk förlåt mig för att jag är så dålig på att upptadera.
Men jag har bestämt att nu ska jag ta och börja bli bättre. Kanske jag skulle ha något speciellt jag skrev om varje dag? Isf har ni några försag?
Dessutom skulle jag vilja ändra min design, hehe. Känner sig någon manad att hjälpa till. *host* Sofia?*'Host*

Hur som helst. Hjälp vilken kväll ja dag överhuvudtaget egentligen.
Under konferens planeringen nu ikväll snacka om att vi garva då. Vi garva och vi garva och vi garva! Undra hur mycket vi egentligen fick planerat. Men Emma sa att hon tyckte allt verka bra iaf så det var nog det:).

Idag hade vi även sovmorron för att Selin var sjuk. Och jag måste få säga det. Även om det kanske låter väldigt taskigt! Men jag menar inte att vara dum! Men det var hur bra som helst att hon var det. För då tog jag mig tid til att lyssna på Internationelt efterlyst av Jocke som finns på livetsord.se om du vill lyssna du med! Och jag rekomenderar det starkt! För oj, oj, oj vad underbart bra det var! Jag blev faktiskt förändrad i mitt tänk:) Åh Jesus han är verkligen så otroligt underbar!
Det handlar inte om vad först kanske tror. Att du är kallad att bli missionär. Utan det handlar om djävulen. Hur han egentligen är och hur vi ska stå emot och så typ. Jag är dålig på att förklara men hag tycker iaf verkligen du ska ta och lyssna på honom. Hittar du inte fråga så hjälper jag dig^^

Föresten vill jag bara påminna och säga till er att ni kommer väl på STIR?
STIR är en fantastisk ungdomskonferens du inte får missa!
Seminarium, drama, lovsång, outreach, dans och underbar gemenska, kan det blir bättre? Ja, det kan det faktiskt eftersom att konferensens talare heter så mycket som Marcus Olson och Daniel Elvelyck. Dessutom ett härligt team från SOS Missions Bibelskola som kommer att bjuda på både det ena och det andra.
Så ta med dig en kompis och kom eller varför inte flera?
Det kommer var i Edsbyn, Salemkyrkan. Börjar 28 november och slutar 30 november.
Fler frågor?

Hade gott iaf och sov gott alla!
Kram
/ E.J

Elisabeth Jonäll

live friendly, laugh often, love daily

RSS 2.0