Idag blir det hejdå Roteberg, hallå Joners!

Jag ber om ursäkt för dålig upptadering! Jag har inte riktigt tid att skriva vad som hänt under dessa dagar men lite av det är väl iaf att Sanna har som jag skrev nu åkt till NI, i söndags predikade jag och annars har det bara varit en massa packande och sådant som gällt dessa dagar. För idag blir det nämligen av att flytta för mig, pappa och mina syskon. Vi ska flytta från ett hus till en lägenhet, från Roteberg till Joners. Direkt efter skolan drar jag till lägenheten och hjälper till där och kommer antagligen tillbringa största delen utav helgen till att fixa ordning. Men kommer sova där redan inatt.

Men nu måste jag kila. 
Hade bäst! 
KRAM!
/ E.J 

 

Lite av en sorglig dag, men ändå lycklig

Jahapp, då var det Sannas tur att åka då. Min älskade vän ska åka till Nord Irland. Jag är verkligen jätteglad för hennes skull, men jag vet att jag kommer sakna henne som en tok! Hon har ju längtat efter att få åka dit så det är verkligen så kul att hon ska få åka dit nu :) Hon blir där till sommaren än så länge så får träffa henne till sommaren igen. Men sen sticker ju även jag och börjar bibelskola. Tänk hur det är att bli vuxen. Ibland önskar jag att man alltid kunde få vara barn!  

Jag vet att Sanna kommer få det jätebra i NI och som jag sagt jag är så glad för hennes skull! Jag älskar dig och önskar dig allt gott kära vän! <3

KRAM!
/ E.J

En wanabe dag

Nyss hemkommen från ungdomssamling som ikväll var hos Stefan, Karin, Filip, Selma och Ruben. Riktigt trevlig kväll :)

Denna dag har som igår varit fylld med en massa saker. Alltså en wanabe dag :p
På morron cyklade jag till kyrkan till halv tio och ställde ordning inför Kidz. (Fixa ''inredningen'', övade drama, lyssnade igenom skolund m.m) Klockan 11 åkte jag vidare till Lillian för att prova min balklänning. (Det känns superbra med den!) Sen då jag kom hem gjorde jag och Hanna pannkakor. Det gick faktiskt förvånansvärt bra, haha. Inga allt förbrända pannkakor, dock blev endel av dem en anning tjocka, hehe. Resten av eftermiddagen fram till 17.00 tillbringade jag genom att skriva klart min predikan helt och göra mig ordning inför Kidz. Klockan 17 åkte jag alltså ner till kyrkan igen för att öva drama och dans (ida ville att vi skulle köra våran ''jump around'' dans med barnen) och lite sånt innan kidz började 18. Efter Kidz blev det som sagt ungdomssamling som gällde.
En händelserik och bra dag måste jag säga attd et har varit.

Det blev vist väldigt mycket information om vad jag gjorde under dagen nu kände jag och det blev kanske inte så intressant. Men jag skyller det lite på att jag är väldigt trött just nu. Känns nästan som om jag kan somna sittandes framför datorn. Så jag borde nog alltså gå och lägga mig. Vi får se hur jag kan sova inatt dock. Är hemma helt själv. Men det ska nog gå bra. Har ju sovit själv förr,och jag är ju en stor flicka nu, haha

Sov gott nu allt folk och jag hoppas ni haft en bra dag!
KRAM!
/ E.J

En dag full med en massa saker.

Idag har det hänt mycket. Hade nationella uppsatskriving mellan 8 till ca 11.45. Vi hade fått sitta till 13.30 om vi ville. Men blev klar tidigare. Fast att jag var klar 11.45 så var det bara jag och en till som skrev då. Alla andra var redan klar. Hur som helst. Det kändes som om det gick okej. Innehållet kändes bra. Dock skulle jag skriva en artikel och jag är inte hundra procent säker på hur man skriver en artikel. Men jag hoppas det också blev rätt. 

Efter uppsatsskrivingen slutade jag och gick till skoaffrän för att kolla på balskor/student skor. Hanna följde också med. Då vi kom till skoaffärn upptäckte vi att Sanna och Anette var på centrum cafét så vi hamnade också där och fikade efter att vi kollat på skor och sen hamnade vi också en kortis på en loppis (det rimmade, haha!)
Då vi kom hem hjälpte jag Hanna med att sortera och packa lite saker. Då jag var klar med det jobbade och skrev jag på min predikan som jag ska ha på söndag. Är så grymt laddad! Jao en dag full med en massa saker.

Om ca 10 minuter ska vi nu hämta upp Sanna och sen åka till kyrkan där det är bön och lovsång som gäller.

Hoppas ni haft en bra dag och att ni får en bra kväll!
KRAM!
/ E.J

Lite onödigt

Yo! Som jag sa i morse skulle jag idag ha prov i islam och judendomen. Det gick faktiskt okej. Jag vet att jag iaf klarade g men jag hoppas innerligt att jag även kan komma upp på en högre nivå. Men vågar inte hoppas för mycket dock. Sista ffrågan som gjorde att man kunde få högre betyg var att man skulle ge skillander och likheter mellan religonerna. Skrev rätt mycket men som vanligt kommer man på en massa mer som man kunde ha skrivit efteråt. Och nu börjar dte nog bli ointressant så... Annars idag hade vi m.i.b.a.s (människor i behov av stöd), eng och syo. Under syon träffade vi som jag sa i morse arbetsförmedlingen. Det var okej. Sa inte så mycket dock som jag kände att jag behöde veta men bra iaf :p

Idag/ikväll ska jag läsa igenom lite anteckingar på frågor vi har gjort inför nationella. Vi ska nämligen ha nationella i morron.

Hade bäst!
KRAM!
/ E.J

All ye - Coffey Anderson

All ye heavy laden
All ye heavy hearted
All ye heavy burdened
Oh come

The lord will give you rest
Oh come he will give you rest

Come and be filled
Come and be healed
Come and be filled


By the spirit of the lord
By the spirit of the lord


Alllllllllllllllll Ye
He said if ive been lifted up

Alllllllllllllllll Ye
I will draw men

Allllllllllllllllll Ye
He said come unto me

Allllllllllllllllll Ye
Yo yo yo


You can lead a horse to water
Cant make him drink

Give a man a brain
cant make him think

you can smile all day
and not be happy

and you get your hair did
it can still be nappy

you can sleep all night
and not get no rest

you can be number one
and not be the best

everybody aint out drinking juice and gin
some of us love the lord and were living for him

you can know where you stand at
and still be lost

I got a new life for free
And boy did it cost

Humble thyself in the sight of the lord
Say all ye come on and one my one accord

 

Härlig låt!! Nu ska jag snart dra till skolan. Ska ha prov i islam och judendom nu på morron och sneare på eftermiddagen ska vi också träffa arbetsförmedlingen.

 

KRAM!                                                                                                                                                                     / E.J

En seg morron

Godmorgon på er folk! Jag har haft en väldigt seg morron. Jag tror ibland att jag överskattar mig själv och tror att jag tar längre tid än vad jag behöver att klä på mig och fixa mig. Har varit klar ett tag och om ca 20 minuter ska jag cykla till skolan. Jag ska inte direkt klaga på sega mornar för jag gillar att kliva upp tidigt och känna att man är uppe. Även om jag inte direkt gillar vakna upp delen - jag brukar trycka på snoz i flera minuter. Grejen är bara den att jag gillar att vara uppe och veta att man har hela dagen framför sig.

Nu ska jag kila.
Men ha det bra!
KRAM!
/ E.J

Svb tal och bloggdesign.

Jag fick göra mitt svb tal idag och det gick bra, jag är rätt nöjd! Var inte så nervös i början men då jag stått där uppe ett tag kom nervositeten lite mer. Men nu har jag det ju iaf gjort!

Jag har korta dagar på måndagar numera därför jag är hemma nu. Slutade 11.15. Jag ska ta och plugga lite eng ord snart men tännkte bara upptadera lite först.

Och som ni också kan se så har jag återigen bytt desgin ;) Jag gillar denna desgign. Efersom att jag inte är smart och kan göra snygga designers själv så har jag hittat denna hos en grym tjej vid namn Malin. (Klicka på Malin och du kommer till hennes blogg) Hon gör riktigt snygga designers!

Nu ska jag ta och plugga lite. Men hade så bra alla!
KRAM!
/ E.J

En tripp till fars far och fars mor

Japp, jag är nyss hemkommen från en tripp hos farmor och farfar. Har fikat, pratat och spelat uno. Mysigt var det. Skönt att umgås och träffa dem. Jag älskar min farmor och min farfar! <3

Annars idag har jag varit på möte på förmiddagen och det var ett grymt möte! Det har varit en helgrym helg i övrigt! Mattias och Linnea Sennehed har ju som sagt varit hos oss. Orsaken till att jag inte bloggat så mycket i helgen är just därför. På fredag kvällen var det ett möte med fika efteråt. På lördagsmorron var det frukost med ULT (ungdomsledarteamet) och Mattias och Linnea. Fick lite peptalk av dem och dem berättade om hur dem arbetade. Intressant! Sen på eftermiddagen var det undervisning och efter det tacos och senare på kvällen praise. Så jag tillbringade i största delen hela min dag på kyrkan då.

Det har som sagt varit en grym helg!

Nu ska jag öva lite på mitt sv b tal. Antingen ska jag ha det i morron eller på onsdag. Jag kan det i princip utantill nu och det känns jättebra!

Ha det kanoners!
KRAM!
/ E.J

Världens fail!

Ohja! Jag gjorde världens fail idag. Nu ska jag försöka återberätta trots att jag verkligen är sämst på det!
Jag var påväg till kyrkan och var vid nordeabanken/systembolaget och på andra sidan finns det en parkering. Ida är påväg att åka ifrån den parkeringen och tutar till mig och vinkar att jag ska komma. (Hon visste att jag skulle till kyrkan för vi skulle ha planering.) Det är en massa bilar och folk där så jag tänker att jag måste skynda mig över vägen så jag inte ska vara ivägen. Grejen var den att vid trotoar kanten finns det ju en typ rabatt och jag tänkte att jag lära hoppa över den. Onödigt att springa i den liksom. Så jag hoppade och på något sätt tappar jag balansen och snubblar. PINSAMT! Jag gjorde inte illa mig, jag bara skratta! Men pinsamt var det ju iaf!

Har precis kommit ur duschen nu och ska till kyrkan igen till 20.00, fixa mackor och sen är det us.
Mattias och Linnea Sennehed är här under helgen. Så det kommer bli en GRYM helg! :D

Hade bäst!
KRAM!
/ E.J

Hej Jesus, jag behöver dig idag! Tack att du är med! :)

Sitter hemma just nu och ska alldeles strax åka till skolan. Har haft sovmorgon för våran eng c var inställd pga att Meta var borta. Börjar kl 10.00 ist och slutar 13.00 sen blir det kyrkan och planeringsträff och sen dans träning. Efter det hem och ta det lugnt i någon timme innan det blir kyrkan igen och ungdomssamling. Ja det är mina planer för denna dag.

Hej Jesus, jag behöver dig idag! Tack att du är med! :)

Take me to the place lord
Where there’s nothing else but me and you
Longing for your presence
I know that you are calling me to you

Here i stand
And long for your embrace
Nothing else
Could ever take your place


Ha en bra dag!
KRAM!
/ E.J

En massa längtan!

Okej, det har varit tyst här ett tag. Sorry 'bout that! 
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Men kan iaf nämna att jag läääängtar till studenten och tills Sofia kommer hit! Och jag längtar tills sommaren är över så att jag kan få sticka härifrån och börja Alterna! Jag längtar tills vissa saker är över. Men dock längtar jag inte till på Söndag för då åker Sanna till NI. Jag är självklart hur glad som helst för hennes skull. Men jag kommer sakna henne som en tok! 

Nu ska jag gå på lektion! Men ha en bra dag! 
KRAM! 
/ E.J
 

Jag älskar er och kommer alltid göra det!



Even though everything else will change, my love for you never will!

Nu sova!
KRAM!
/ E.J

Bilder från pannkakskyrkan under skärtorsdagen



Det kommer antagligen komma upp bilder även på facebook senare. Jag laddade inte upp alla här. Förlåt!

Nu ska jag dra och dusha! Tjingeling.
KRAM!
/ E.J

Hemma från fisket

Nu har vi kommit hem från fisket och innan jag nu skrev detta så har jag också ätit lite. Elsie, Seth, Per och Enja kom till oss och åt :) Trevligt trevligt! Men åter till fiskningen. Då vi kom till farmor och farfar fick vi veta att även farfar, Isak, Ulf, Viktor och Maria skulle följa med. Pappa åkte dock till annats tälle en oss. Han ville prova på en tjän. Det var underbart väder så det var RIKTIGT mysigt att få vara ute på sjön. Johanna och farfar var dem ända som fick fisk men kul var det iaf. Ni kan få se några bilder från idag och sen ska jag ta och ladda upp bilder från i torsdags :)



/ E.J

Sol ute - sol inne - sol i hjärtat - sol i sinnet

Har ganska precis ätit frukost och om ca en halvtimme åker vi ut och fiskar. Det blir pappa, Johanna, Hanna och jag evetuellt också Isak. Vi ska åka förbi farmor och farfar påvägen och kolla om han blir med. Han har dock blivit lite sjuk så vi får se om han orkar.

Solen skiner idag och det känns som om det kommer bli en härlig dag. Därav min rubrik. Om det är sol ute, då  blir det sol inne och är det sol inne blir det sol i hjärtat och är det sol i hjärtat blir det det i sinnet, eller nåt sånt.

Ta vara på denna dag nu!
KRAM!
/ E.J

Resumé av dagen - om man nu kan kalla det för det

Nyss hemkommen från Ida där jag har varit på kalas. Det var jättekul! Vi pratade och skrattade en massa. Lärade dock åka hem i tid för ska i morron upp och fiska. Vi ska åka 9. Jag får alltså åtminstone fiska en gång denna helg. Missade ju det på långfredagen. Egentligen är jag ju inget stort fiskefan men det är ju kul att få göra det ibland :)

Idag har jag mest bara tagit det lugnt, kollat på en film, fippla med datan och sådant.
Jag ber om ursäkt att inte bilderna från i torsdags har kommit upp ännu. Med tanke på att jag inte har gjort så mycket idag så skulle jag ha kunnat laddat upp dem men det gjorde jag inte, Förlåt! Ska försöka göra det i morron.

Men nu ska jag gå och lägga mig i sängen och kanske läsa lite ur ''om jag kunde drömma'' innan jag somnar.
Men sov gott på er!
KRAM!
/ E.J

Så var det en ny dag med nya möjligheter!

Gotenmorgen! (Jag vet inte om det är godmorgon på tyska eller inte, men jag gissade bara ;p)
Gårdagen var GRYM! Käk och shopping med brudarna efter skolan och sen pannkakskyrkan på kvällen/natten. Det var så kul att få ha pannkakskyrkan igår igen och vi var så peppade allehopa! Jag kan ladda upp lite bilder senare från igår.

Om ca 1 timme ska jag iväg till kyrkan och ställa i ordning för söndagskolan (ja på en fredag ;p) sen ska jag såklart också på mötete eftersom att jag ska ha söndagsskolan. Då jag kommer hem har jag nån timmes andrum innan jag ska iväg till betelkyrkan i runemo kl 15, där Jocke Lundqvist ska vara och kommer sen vara där till ikväll. Eftersom att det blir parise där på kvällen. Det kommer bli GRYMT!
Jao jag vet jag kanske överanvänder ordet grymt. Men så kan det vara och jag tycker verkligen det kommer bli grymt. Eller åtminstonde tror jag det.

Föresten kom ihåg att idag är det en ny dag med nya möjligheter. Låt inte gårdagens fel hindra dig från att idag ska bli en bra dag.

Nu ska jag fortsatta att fixa ordning mig.
KRAM!
/ E.J

'' Är det du som är läraren? ''

Jao det var den frågan jag fick idag av en gammal klasskompis mamma som var på besök på skolan. Jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte. Men roligt var det iaf. :P
En till rolig sak som hände under samma lektion var att Sonia så gärna ville hem och utbrister '' vad snygg du är idag!!.. får jag åka hem?'' till våran lärare. HAHA!

KRAM! 
/ E.J

'' Everyone needs compassion, a love that's never failing ''

Jag sitter just nu och lyssnar på Micheal W. Smith, låten mighty to save. ÅH vad jag älskar den låten! Så skönt att lyssna på lovsång på morronen.  Jag har sovmorron idag så om ca 40 minuter ska jag ta cykeln och cykla till skolan. Som jag berättade igår så kommer jag åka direkt till bollnäs efter skolan och anatgligen inte komma hem förän kanske runt 3 inatt. Det kommer bli en GRYM dag! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer just nu.

Ni har kanske märkt att jag börjar skriva lite mer. Är chockad själv. Vi får väl se hur länge det håller i sig. Men just nu känner jag att jag kan göra det. Dock kanske det inte blir så roliga inlägg men. Förlåt för det.

Ha en bra dag idag!
KRAM!
/ E.J

Elisabeth Jonäll

live friendly, laugh often, love daily

RSS 2.0